احیای قلبی تنفسی بلد هستید
احیای قلبی تنفسی بلد هستید
خواص ماساژ قلبی,فواید ماساژ قلبی,ماساژ قلبی درمانی,خاصیت ماساژ قلبی,خواص ماساژ قلبی درمانی,خواص ماساژ قلبی برای پوست,خواص ماساژ قلبی برای مو,خواص ماساژ قلبی برای جوانی,خواص ماساژ قلبی برای بارداری,خواص خوردن ماساژ قلبی,فواید ماساژ قلبی خام,فواید ماساژ قلبی پخته
به گزارش بی اس ام اس : احیای قلبی- تنفسی بلد هستید؟ احتمالا بلد نیستید اما یادتان باشد که اگر این کار را بلد باشید شاید بتوانید جان یکی از نزدیکان و آشنایانتان را نجات دهید. این مطلب را بخوانید و سعی کنید در مورد احیای قلبی- تنفسی یا CPR اطلاعاتتان را تکمیل کنید.
چطور ماساژ بدهید
براساس دستورالعمل جدید سازمان بهداشت جهانی درصورتی که فردی دچار ایست قلبی شد، فریاد بزنید تا فرد دیگری با اورژانس تماس بگیرد، در همان زمان با حرکات سریع، فشاری به قفسه سینه فرد وارد کنید تا زمانی که کمکهای اولیه و تکنیسینهای اورژانس به محل وارد شوند.بهترین شیوه انجام ماساژ قلبی این است که دو دستتان را روی هم بگذارید و انگشتانتان را به هم بپیچانید و آنها را روی قفسه سینه در ناحیه قلب بگذارید و دستها را سریع و قوی به سمت پایین فشار دهید. با هربار فشار دادن باید بتوانید حدود 4سانتیمتر قفسه سینه را به سمت پایین ببرید. در هر دقیقه هم باید حدود 100بار قلب را ماساژ دهید. در فاصله هر ماساژ باید اجازه بدهید قفسه سینه کمی بالا بیاید تا قلب و ریهها امکان پر شدن را داشته باشند.یادتان باشد در جوانان و افراد بالغ میتوانید از شیوه ماساژ قلبی به تنهایی استفاده کنید اما اگر ایست قلبی فرد را ندیدهاید و فرد مقابل چشم شما دچار ایست قلبی نشده و فکر میکنید ممکن است چند دقیقه از ایست قلبیاش گذشته باشد باید به او تنفس دهان به دهان هم بدهید. در مورد نوزادان و کودکان هم بهتر است ماساژ قلبی و تنفس دهان به دهان با هم انجام شود.افراد غرق شده و آنهایی که به دلیل مسمومیت دارویی دچار ایست قلبی شدهاند و افرادی که اوردوز کردهاند باید هم ماساژ قلبی و هم تنفس دهان به دهان دریافت کنند.
حتی ماساژ قلبی به تنهایی هم کافی است
طبیعی است که وقتی در چندقدمی شما کسی به زمین بیفتد هول شوید و ندانید چه کاری باید انجام دهید و حتی اگر احیای قلبی هم بلد باشید نتوانید آن را انجام دهید. ممکن است حتی به خاطر ترس و اضطراب یادتان برود که CPR چگونه است و اول باید چه کاری انجام دهید. برای همین است که آمار نشان میدهد در بیشتر از 50درصد موارد افرادی که فردی در نزدیکی آنها دچار حادثه میشود و به زمین میافتد تنها با اورژانس تماس میگیرند اما یک علت مهم در این میان هم این است که بسیاری از افراد نمیخواهند تنفس دهان به دهان برای یک فرد غریبه انجام دهند.ترس از انتقال بیماریها و حالت چندش دلیل اجتناب بسیاری از انجام CPR است و همین باعث میشود حتی انجام ماساژ قلبی که میتواند جان افراد زیادی را نجات دهد هم انجام نشود.به همه این دلایل،گروهی از کارشناسان تصمیم گرفتند بررسی کنند در انجام عملیات احیای قلبی- تنفسی اصلا تنفس دهان به دهان لازم است یا نه؟
هر یک دقیقه حیاتی است
براساس آمار تنها در ایالاتمتحده روزانه هزار نفر به دلیل ایست قلبی فوت میکنند. در کل حدود 400هزار مورد ایست قلبی در سال درخارج از بیمارستانها اتفاق میافتد که از این تعداد 88درصد در خانههاست و برای همین آشنا بودن با CPR میتواند جان نزدیکان شما را نجات دهد.البته ایست قلبی با حمله قلبی متفاوت است. فرد دچار ایست قلبی ناگهان به زمین میافتد و به تکان دادن و تحریک دردناک جواب نمیدهد و تنفس عادیاش قطع میشود.ایست قلبی زمانی اتفاق میافتد که جریان الکتریکی قلب دچار مشکل شود که درنتیجه آن ضربان قلب هم دچار مشکل میشود و اینگونه نمیتواند خون را پمپ کند. تنها پس از 4 دقیقه از بروز مشکل قدرت مغز برای در امان ماندن از کاهش اکسیژن به شدت کاهش مییابد. حدود 95درصد از افراد دچار ایست قلبی قبل از رسیدن به بیمارستان فوت میکنند. یادتان باشد از لحظه بروز ایست قلبی، هر دقیقهای که احیای قلبی- تنفسی دیرتر شروع شود، شانس زنده ماندن فرد بین 7 تا 10 درصد کاهش مییابد.
خیلی نگران اکسیژن نباشید
اما محققانی که این مطالعه را انجام دادهاند میگویند زمانی که فردی به دلیل مشکل قلبی- دچار ایست قلبی میشود به طور معمول مقداری اکسیژن در ریههای اوست که برای عملکرد چند دقیقه قلب و مغز او کافی است و در این زمان مهم است که خون به ارگانهای حیاتی وی برسد این کار با ماساژ قلبی انجام میشود درضمن این محققان میگویند بسیاری از افراد وقتی دچار ایست قلبی میشوند سعی میکنند نفس بکشند و اینگونه اکسیژن بیشتری را وارد ریههای خود میکنند. در نتیجه شاید نباید خیلی نگران اکسیژن باشید و باید ابتدا به ماساژ قلبی فکر کنید و سعی کنید با ماساژ قلبی و فشار به سینه، قلب را به پمپاژ خون وادارید.
شاید ماساژ قلبی به تنهایی کافی باشد
طی انجام 2 مطالعه جداگانه در سالهای 2010 و 2012 که نتایج آن در نشریه پزشکی نیوانگلند به چاپ رسیده، پژوهشگران مدعی شدهاند ماساژ قلبی یا فشار به ناحیه سینه فرد دچار ایست قلبی شده میتواند به اندازه انجام یک احیای قلبی کامل CPR مفید باشد.در این مطالعات که یکی از آنها در لندن و دیگری در سوئد انجام شده نشان داده شده است که درصد بیشتری از کسانی که پس از ایست قلبی ماساژ قلبی گرفتهاند (به نسبت آنهایی که CPR کامل دریافت کردند) با عملکرد مغزی مناسب و حال عمومی خوب، پس از معالجه، بیمارستان را ترک کردند.
آمار کمک پایین است
در سالهای اخیر آموزش احیای قلبی- عروقی تنفسی و کمک اورژانس یا همان CPR در بسیاری از نقاط جهان اجباری شده است و حالا در مدارس و دانشگاهها چگونگی کمکهای اولیه به فردی که دچار ایست قلبی شده است آموزش داده میشود اما نکته جالب در این میان این است که هنوز بسیاری از افرادی که در جایی غیر از بیمارستانها دچار ایست قلبی میشوند کمکهای اولیه و احیای قلبی- عروقی را دریافت نمیکنند.در واقع آمار نشان میدهد در اروپا تنها یکسوم افرادی که دچار ایست قلبی میشوند توسط مردم عادی احیای قلبی- عروقی میشوند و در ایالاتمتحده این رقم تنها یکچهارم است. باوجود اینکه تمام مردم قوانین CPR را میدانند، پس چرا آمار کمک به افراد دچار ایست قلبی تا این حد پایین است؟
در این موارد باید تنفس دهان به دهان بدهید
براساس دستورالعمل جدید انجمن جهانی مراقبتهای قلبی در مورد افرادی که نیاز به ماساژ قلبی و تنفس دهان به دهان همزمان دارند شما باید سعی کنید که ریتم 100 ماساژ قلبی در دقیقه را داشته باشید و پس از هر 30 بار ماساژ، 2بار تنفس دهان به دهان را انجام دهید که هرکدام یک ثانیه به طول بینجامد و سپس دوباره ماساژ را برای 30بار دیگر تکرار کنید و…برای تنفس دهان به دهان سر فرد ایست قلبی کرده را به پشت برگردانید تا راه هوایی باز شود. سپس دماغ فرد را با دست ببندید و دهانتان را روی دهان فرد بگذارید و با فشار هوای داخل ریههایتان را به دهان او بفرستید، درصورتی که کارتان را درست انجام دهید باید شاهد بالا آمدن قفسه سینه فرد به دلیل ورود هوا به ریههای او باشید.
– مـراحل انجـام CPR ( احیای قلبی – تنفسی) :
در صورتی که تنفس طبیعی وجود نداشت سر را به سمت عقب خم کنید سپس دو تنفس دهان به دهان بدهید و ماساژ قلبی را ادامه بدهید.
چطور تنفس مصنوعی بدهیم؟
برای انجام تنفس مصنوعی ابتدا نفس عمیق کشیده سپس با اطمینان از باز بودن راه هوایی با عقب کشیدن چانه مصدوم (ممکن است گشتن دهان و حلق مصدوم با انگشت ضروری باشد)دهان را روی دهان یا بینی مصدوم گذاشته و هوا را وارد ریه مصدوم میکنیم. معیار کافی بودن میزان ورود هوا، دیدن حرکت قفسه سینه است. پس از دادن هر نفس دهان را از روی دهان مصدوم برداشته و مجددا با یک دم عمیق برای دادن تنفس عمیق آماده میشویم. در زمان نفس کشیدن بهتر است صورت را به سمت سینه مصدوم برگردانیم تا هم از هوای خروجی از ریه مصدوم تنفس نکنیم هم خارج شدن هوا را ببینیم و احساس کنیم. تنفس مصنوعی تنها دوبار داده میشود و پس از آن ماساژ شروع میشود.
راه هوایی را باز کنید تا مانعی در سر راه تنفس نباشد ببینید آیا قفسه سینه بالا و پایین می رود یا نه؟
30 ماساژ در 20 ثانیه
ماساژ قلبی که درواقع فشردن قلب مصدوم برای پمپاژ مصنوعی قلب است توسط فشار دادن قفسه سینه انجام میگیرد. برای این کار کف یک دست را در ناحیه وسط سینه قرار داده و دست دیگر را روی آن میگذاریم. به صورت عمودی به قفسه سینه فشار وارد میکنیم تا در حد 3 تا 5 سانتیمتر جابهجا شود. تعداد ماساژ قلبی در هر سیکل 30 عدد است که باید در بازه زمانی حدود 20 ثانیه انجام شود. بعد از این 30 عدد ماساژ 2 تنفس مصنوعی به روشی که شرح داده شد انجام میگیرد.
روی استخوان جناغ سینه کمی به سمت چپ را با کمک هر دو دست به سمت پایین فشار دهید.باید هر دقیقه 100 بار حدود 4 سانتی متر قفسه سینه را به سمت پایین فشار دهید تا قلب خون را به اندام ها برساند.
نگران شکستن دندهها نباشید
در حین عملیات CPR گاهی اتفاقاتی رخ میدهد که دانستن آنها ضروی است:
1- از جمله این اتفاقات احتمال شکسته شدن دندههای مصدوم است. استخوانهای بدن بدون حمایت ماهیچهها بسیار ضعیف هستند و همین عامل باعث میشود بر اثر فشارهای دست حین احیای قلبی -تنفسی گاهی دندهها بشکنند. احتمال شکسته شدن دندهها بر اثر پمپاژ تا حدی به واسطه تمرین زیاد فشردن صحیح قابل کاهش است اما به صورت صددرصد قابل از بین بردن نیست.اگر در طول عملیات صدای شکسته شدن دندهها به گوش رسید نباید کار را متوقف کنید. صرفا احتمال بدهید که فشار دست شما زیاد است یا راستای فشار دقیقا عمود نیست. این 2 را بررسی کنید و به کار خود ادامه دهید.
2- اتفاق دیگری که شایع است ورود هوای تنفس دهنده به معده است. در این حالت شکم مصدوم ورم کرده و بعضا فشار شکم باعث خروج محتویات معده میشود. در صورت بروز این اتفاق به سرعت مصدوم را به پهلو چرخانده تا محتویات وارد ششها نشود. سپس با انگشت یا دستمال دهان و حلق را پاک کرده و عملیات دوباره آغاز میشود.
منبع : مجله سیب سبز
bartarinha.ir
احیای قلبی تنفسی بلد هستید
- ۹۴/۱۱/۱۰